You are currently viewing איך מפרשים חלומות?

איך מפרשים חלומות?

בתחילת הדרך שלי מצאתי את עצמי מפרשת חלומות בצורה מאוד טכנית.
אם חלמתי על חתול – הלכתי ובדקתי מה חתול אומר בחלום.

חלומות תמיד סיקרנו אותי, אבל הדרך בה ניסיתי לעבוד איתם בתחילה, הרגישה לי תלושה. לא באמת הצלחתי להבין ולרדת לסוף המסר של החלום. לכן במרבית במקרים הייתי עוזבת את זה ודי מתעלמת.  אלא אם היה קורה משהו שהזכיר לי את החלום ואז הייתי עושה את החיבור.

פירושים לחלומות אפשר למצוא בספרים ובאתרים. אך הרבה פחות מקומות שבאמת מלמדים אותנו לחשוב ולשאול שאלות. להבין לעומק למה חלמתי את החלום ומה הוא מייצג עבורי, איך הוא מקדם אותי.

זה נכון שיש חלומות שאנחנו לא תמיד נדע לקשר לאירועים ביום יום. לכן אנחנו יכולות לכתוב אותם ולחזור אל המחברת בעוד שבוע, חודש ואפילו שנה.  לעיתים כאשר אנחנו חולמות כמה חלומות ברצף, או אפילו שבוע אחרי, אנחנו נזכר בחלום שחלמנו לפני – וחלקי הפאזל יתחברו לנו.

אבל איך לגשת לחלום? איך לפרש אותו?

קודם כל להבין שהתת מודע שלנו לרב יזכור את הפרטים החשובים. חלום יכול להיות מאוד מפורט, אבל כל מה שאת מצליחה לזכור, זה מספיק. יחד עם זאת, אני תמיד ממליצה חוץ מהתמונה הויזואלית, גם לכתוב לך מיד אחרי – עם איזה תחושה היית בתוך החלום ועם איזו תחושה התעוררת ממנו.

סימבוליזם המופיע בתוך החלום, מייצג את החלקים הפנימיים של התת מודע שלנו. שלא בהכרח יהיה תואם למקובל בחברה. 

למשל אם אנחנו חולמות על כלב – חיה מדהימה שיכולה לייצג חברות, נאמנות. יכול להיות שאני בכלל מפחדת ממנה כי בגיל 4 הייתי בפארק שעשועים ונשך אותי כלב – מאז יש לי פוביה מכלבים.

הכלב בחלום שלי יכול לייצג טראומה או פחדים, אולי הוא מייצג עבורי פגיעה שעברתי במערכת יחסים ותחושה של נבגדות. או לחילופין את הצורך שלי ביצירת מעגל חברים ותמיכה. 

דוגמא נוספת כאשר אני חולמת על בית.

לחלק גדול מהאוכלוסייה, הוא מייצג בטחון, חמימות, קבלה – המקום בו אנחנו מרגישים מוגנים ופתוחים להיות פשוט אנחנו. אבל אם מגיע אדם הגדל בסביבה בעייתית, עבר הרבה אומנות ומשפחות – בית יכול לייצג עבורו משהו אחר לחלוטין. משהו לא מושג, אולי אפילו אכזבה ותסכול. חוסר יציבות.

אנחנו כמובן לא צריכים את כל ההיסטוריה של הבן אדם כדי לפרש חלומות. לרב אני מחפשת שאלות מכוונות שיעזרו לי להבין טוב יותר את החלקים שהופיעו בחלום (כיוון שהתת מודע של החולם מצא אותם חשובים מספיק לזכור).

ככל שיהיו יותר פרטים – כך יהיה לנו יותר קל לחבר את החלקים. לרב גם האדם עצמו כבר מגיע עם פירוש – הוא פשוט מרגיש חוסר ביטחון ולכן חשוב להתייחס תמיד לפירוש והתחושה של החולם. לתת לה מקום ולהדגיש אותו, להדהד אותה חזרה אליו כדי למשוך עוד תובנות.

פענוח חלומות, הוא אינטואיטיבי. זהו תהליך חקירה מהנה ומעשיר.

כאשר אנחנו ניגשות לפענח או לעזור לאדם אחר לפענח את החלום שלו – חשוב להיות ענווים. לזכור להשתמש בשפה שתעצים אותו. בעיני פענוח חלומות הוא תהליך תרפויטי וחשוב להיות אחראים על מה שאנחנו בוחרים להגיד. זוהי דלת לתת מודע בה החולם נפתח ועלול להרגיש פגיע (פותח בפנינו רבדים שנסתרים לעיתים אפילו בפניו).

כאשר אני ניגשת לחלום, חשוב לי לבדוק שאנחנו באמת מביאים לשולחן את העולם של החולם ולא את עצמנו. לכן שאלות הם חלק משמעותי מהתהליך הזה.

אנחנו משתמשות גם בסימבוליזם מוכר, כי בסופו של דבר יש בו מן האמת, יש לו בסיס מסוים ממנו הוא נולד. וחלקנו הגדול סופגים אותו לאורך החיים. הוא יכול להכווין אותנו לתשובה, אבל הוא כנראה לא יספיק כדי לתת לנו תשובה מעמיקה. שתעורר את תהליך הלמידה הפנימית.

חלומות עוזרים לנו לעבד את אירועי היום יום שלנו, להבין את עצמנו טוב יותר וכמובן חלק אינטגרטיבי בתהליך ההתפתחות האישית והרוחנית.

סיכום נקודות עיקריות

1. ברגע שאנחנו מתעוררות. נרשום את כל מה שאנחנו זוכרות מהחלום. כולל הפרטים הקטנים. כולל תחושות שליוו את החלום ואת התחושה איתה התעוררתי.

2. נרשום אסוציאציות לפרטים שבחלום. למשל חלמתי על הבית בו גדלתי – אבדוק מה המשמעות של המקום הזה עבורי. אם חלמתי על מישהו שאני מכירה – אבדוק מה האדם הזה מייצג עבורי.

3. נבדוק האם התחושות שליוו את החלום, פוגשות אותנו גם ביום יום שלנו ואיפה זה קורה.

4. ננסה לשלב את כל הפרטים יחד וליצור סיפור. 

חלומות בילדים

ילדים באופן טבעי, יותר פתוחים ממבוגרים והם חולמים בכל הגילאיים – גם כתינוקות.
בגלל שילדים מאוד רגישים – חלומות הרבה פעמים משמשים כלי של עיבוד מידע ואנחנו פוגשים לא מעט מקרים בהם יש לילדים ביעוטי לילה. 
אחת הסיבות האפשרויות לכך, היא כיוון שילדים עלולים לתפוס גם דברים שהם לא בהכרח מפחידים, ככאלה (בגלל חוסר הבנה של הסיטואציה או ההסבר שנתנו לו).
מה שלנו נשמע מאוד מובן מאליו, לא תמיד כזה וצריך לקחת את זה בחשבון.

חשוב לדבר עם ילדים על חלומות – לא רק כאשר הם חלמו חלום רע ומאוד נרגשים – אלא לתפוס את את זה דווקא כאשר הם רגועים. 

להסביר  במילים פשוטות שזה בטוח לספר חלומות. שזה לא גורם להם "להתרחש במציאות".
להסביר קצת על חלומות ומה הם מסמלים. ושהם עוזרים לנו לפעמים לעבד דברים שאנחנו לא כל כך מצליחים להספיק להגיע אליהם ביום יום או שלא דיברנו עליהם מספיק.

להסביר שאם יש משהו מפחיד או מלחיץ, לבוא ולשאול, לדבר ובכך לתת להם בטחון.

ילדים מבינים הרבה יותר ממה שנראה לנו וזה מאוד חשוב לדבר איתם בגובה העיניים.

האם אפשר לבקש לחלום על משהו ספציפי?

אנחנו תמיד יכולות לבקש. ניתן לכתוב את השאלה או הבקשה שלנו לקבל מסר לגביי תחום מסויים – במחברת שליד המיטה. ובכך לשים כוונה. 

האם יש חלומות נבואיים?

אני מאמינה שיש חלומות נבואיים. אך בדיוק כמו תקשור, זוהי מציאות פוטנציאלית ולכן היא יכולה להשתנות בהתאם לאיך שנפעל בנושא. זהו חלום שנותן לנו הזדמנות לעשות בחירה מחודשת. 

לכן אני בכל מקרה ממליצה לנסות ולבדוק מה המסר של החלום עבורך. 

מה עושים עם חלומות נבואיים על אסונות שאין לנו שליטה עליהם?

התשובה בתוך השאלה עצמה, אם אין לנו שליטה על זה, אנחנו צריכות פשוט להבין למה אנחנו חולמות. לרב זה קורה למי שבאופן טבעי פתוח יותר. עם זאת, זה יכול גם לרמז על הצורך בלשים יותר גבולות ברורים. 

כמובן שאנחנו לא יכולות ולא צריכות לקחת אחריות על אסונות. אנחנו רק צינור. 
אך אם התחושה הלא נעימה ממשיכה ללוות אותך, אני ממליצה לברך את המקום\האנשים שהיו בחלום, להגיד תפילה קצרה במילים שלך – שתהדהד אנרגיה חיובית. 
יש לזה יותר משמעות ממה שאנחנו לפעמים נותנות לזה, בעיקר מבחינה רוחנית. 

איך יודעים שפירשנו נכון?

התשובה היא שלא יודעים, לרב מרגישים. הרבה פעמים הפידבק מגיע באיחור כאשר אנחנו נזכרות בחלום בסיטואציה מסויים אחרי שבוע או חודש ומקשרות את כל מה שקיבלנו בחלום.
עם תרגול וכתיבת החלומות, גם האמונה שלנו והבטחון מתעצמים.

בסופו של דבר המטרה היא לא בהכרח למצוא את הפתרון המדוייק ביותר. זה תהליך מציאת הפתרון – שמקרב אותנו לעצמנו ופותח רבדים שהיו נסתרים. 

 

 

חלומות שלא זוכרים בבוקר, אבל משאירים אותנו עם ההד שלהם?

לעיתים אנחנו פוגשות את עצמנו מתעוררות עם חוויה חזקה מהחלום- אבל לא מצליחות לזכור את הסיפור הויזואלי. או שוכחות ברגע שמתעוררות. התחושה שליוותה אותנו בחלום נשארת איתנו, לפעמים כל הבוקר ואף יותר.

מה עושים?

כשהתחושה התעוררנו טובה – פשוט נהנה ממנה. לתת לעצמנו לקום מוקדם, לחוות אותה. כי זה כיף

כשהתחושה לא טובה – אז ברמה הטכנית אפשר להגיד לנו משפט עוגן שמזכיר לנו – כי החלום הוא רק חלום כמו "מבוטל" שלוש פעמיים. או חלום שלום. מה שאתן רגילות להשתמש בו.

הייתי לוקחת לעצמי כמה דקות של כתיבה בבוקר. אפילו שמה שעון ל5 דקות ועושה כתיבה אינטואיטיבית. נותנת מקום לתחושה, בלי לנסות להזכר בחלום! כי הוא לא בהכרח רלוונטי.

נעשתה עבודה מסויימת ואנחנו רוצות לוודא שסגרנו קצוות. לכתוב מה אני מרגישה עכשיו, איפה זה מרגיש בגוף. לכתוב איך אני רוצה להרגיש וכל דבר שעולה לך.

כתיבה אינטואיטיבית מאפשרת לתת מודע שלנו לבוא לידי ביטוי ובמידת הצורך "להוציא" את מה שצריך אל הדף. במקום לשמור בפנים.

מרחב ריפוי בווטאפ

קבוצת מסרים קבוצתיים ואישיים , ברכות ותדרים מרפאים. מטרתה לתמוך בתהליכים התפתחות אישיים ורוחניים.
הצטרפי אלינו כדי לקבל עדכונים על מדיטציות, מאמרים חדשים ועוד שלל הפתעות.

למעבר לקבוצה – לחצי פה או על התמונה עם הנר 

Spread the Light