קארמה זוהי אנרגיה. המדריכה אותנו ולעיתים מאלצת להתמודד עם ההשלכות של מעשינו ובכך להשתפר, להתפתח ולצמוח רוחנית. קארמה מזכירה לנו לקחת אחריות על החיים שלנו ועל המעשים שלנו.
נפוץ להתייחס לקארמה כ"עונש", אך קארמה אינה מערכת צדק מוסרית. פירוש המילה קארמה בסנסקריט היא "פעולה" או "מעשה". שורש המילה מהינדונזים, הפירוש שלה נגזר מבודהיזם (ענף של התיאולוגיה ההינדית).
על פי תורת הקארמה, מה שקורה לאדם, מתרחש עקב המעשים שלו. קארמה הינה מרכיב מרכזי בדתות רבות כמו הינדואיזם ובודהיזם. קארמה בעצם אנרגיה שאנחנו מקרינים דרך המחשבות, המילים והפעולות שלנו וחוזרת אלינו – בזמן ודרך אנשים שונים מהסיטואציה המקורית. כיוון שאנרגיה לא נעלמת אלא נשארת במערכת.
ביהדות אין התייחסות לקארמה. הדבר הקרוב ביותר היא המידה כנגד מידה – (גם ידוע כ "עַיִן תַּחַת עַיִן"), עיקרון מוסרי, הנהגתי ומשפטי שהינו מהמובילים בתורה, ונחשב לעקרון יסוד בהבנת תורת הגמול במקרא. מהותו של עיקרון זה שאלוהים מתנהג וגומל לבני אדם באותו האופן שבו הם מתנהגים. ענישה של מידה כנגד מידה הייתה מקובלת בתרבויות הקדומות, ונראה ששימשה כאמת מידה ברורה לגילום של מושג הצדק.
קארמה בעיני היא קודם כל כלי התפתחותי. היא אינה מוגבלת בזמן או במרחב ומבוססת על כך שהנשמה שלנו עוברת גלגולים רבים. לרב אנחנו מגיעות לעולם, לאחר שיצרנו הסכמים עם נשמות אחרות – בכדי להשלים ולנקות קארמה מחיים קודמים. נשמות אלו יכולות להיות בתפקיד עמיתים לעבודה, בנים משפחה, בוסים ילדים וכו'.
אך קארמה לא מתייחסת רק "לתיקון שאנחנו צריכות לעשות" מול מעשים בחיים הקודמים שלנו.
אלא קודם כל – תזכורת לחיים הנוכחיים והתמודדות שלנו בסיטואציות של כאן ועכשיו.
"הסוד" לניקוי קארמטי הוא תהליך הסליחה.
סליחה היא הדרך המהירה והקלה ביותר לנקות קארמה. זה עובד על פני זמן, מרחב ורבדים שונים. הסליחה מאפשרת לנו לרפא את העבר שלנו. מה שעשו לנו, מה שעשינו לעצמנו או לאחרים. לחילופין אם אנחנו ממשיכות לשמור על תחושות הכאב והאכזבה, אנחנו רק יוצרות קארמה חדשה.
ישנם טקסי סליחה שונים ומגוונים, אפשר להעזר בהם בכדי לשים את הכוונה שלנו והם מאפשרים לנו עבודה עצמית שלא בהכרח תלויה באדם השני – ממנו אנחנו רוצות לבקש סליחה – או שאין באפשרותינו לעשות זאת – מכל סיבה שהיא.
חשוב לזכור – שעבודה אנרגטית לא חייבת להיות "מורכבת" או "קשה". היא זורמת ואינטואיטיבית כאשר אנחנו נמצאות במרחב נעים ומאפשר. כאשר אנחנו פתוחות לשינוי ולהתפתחות שלנו.
אני מצרפת טכניקת טיהור המגיעה אלינו מהוואי, בשם אופונופונו.
ניתן להשתמש בה בכל סיטואציה בה אנחנו נתקלות באתגר במערכות היחסים שלנו – כגון כעס, קנאה, תסכול ואכזבה. הטכניקה לא מחייבת מהאדם השני להיות מולנו, זה עובד בכוח הכוונה שלנו. ניתן להגיד את המשפטים בלב או בקול.
זוהי טכניקה נפלאה לאירועים בהם אנחנו נתקלות בהם ביום יום – קודם כל.

טכניקה נוספת היא תרגול וזימון אנרגיית הסליחה באמצעות "תפילה" המצורפת מטה. ניתן להשתמש בה גם כטכניקה לניקוי קארמטי עמוק (העובד על מערכות יחסים מגלגולים קודמים).
מומלץ לעבוד איתה בזמן תרגול מדיטציה עצמית, כתיבה אינטואטיבית או כל שיטה אחרת המרגישה לך לנכון. רצוי לחזור על התהליך מספר פעמים ועל פי התחושה שלך.

פעם הבאה שחבר, זר או בן משפחה אומר או עושה משהו לא נעים לך או לאחרים, נסי להזכיר לעצמך לשלוח להם אור ואהבה. רב הפעמים שאנשים מתנהגים באופן שלילי, זה שלהם וקשור אליהם. כאשר הם נמצאים במתח או החיים מאתגרים אותם.
אותו הדבר כאשר אנחנו אלו שמשדרות שליליות מסביב – זה קודם כל באחריות שלנו, ולא של אף אחד אחר.
“Give out what you most want to come back”
— Robin S. Sharma
מרחב ריפוי בווטאפ
קבוצת מסרים קבוצתיים ואישיים , ברכות ותדרים מרפאים. מטרתה לתמוך בתהליכים התפתחות אישיים ורוחניים.
הצטרפי אלינו כדי לקבל עדכונים על מדיטציות, מאמרים חדשים ועוד שלל הפתעות.